Företagets historia

Det var år 2000 som Jan-Olov Kindevåg startade sitt företag JK:s Eko-odling för att kunna odla och sälja grönsaker. Men det var redan 1925 som Alfred och Anna Andersson köpte gården Skärstad Rusthållet. När sedan deras son John med hustru Margit tog över byggdes det till ett svinhus brevid befintlig ladugård. Även potatis började odlas redan på 1950-talet.

Efter nästa generationskifte var det deras dotter Inger med maken Alvar Karlsson att ta över på 1970-talet. Då fanns det både kor, grisar, höns och kaniner som djurhållning, men potatisen den fanns kvar vid sidan av. Nu började kunderna vilja köpa den direkt från gården.

Då föddes idén om en liten gårdsbutik som såg dagens ljus 1993. Den har sedan utvecklats i etapper för att 2004 tas över av sonen Jan-Olov Kindevåg som nu är den fjärde generationen som brukar jorden här, tredje som odlar potatis och andra som driver gårdsbutik. Barnen Albin och Hanna är den femte generationen som bor på gården.

Redan i början av 1980-talet lades produktionen om till "alternativ odling" som det hette innan KRAV bildades 1985. Så Alvar var ute tidigt med att odla ekologiskt. Och så har det fortsatt.